Kalaja e Vushtrrisë

Kalaja e Vushtrrisë është një ndër monumentet më të vjetra të Vushtrrisë. Ajo gjendet aty ku fillon një ngritje e relievit në qytet nga perendimi për në lindje. Kalaja në burimet historike përmendet si Kala e Vjetër. Kjo nënkupton se kalaja i ka mbijetuar rindërtimeve të shumta.

Kalaja, sipas mënyrës së ndërtimit, përbërjes së materialit ndërtimor dhe të dhënave tjera të shkencave ndihmëse të historisë është iliro-dardane dhe është ndërtuar në mesjetë. Ndërtimi është bërë nga gurët me formë të çrregullt të cilët janë lidhur me gëlqere të shuar. Muret e kalasë janë të larta 10-12 metra. Trashësia e mureve është 3-4 metra. Hyrja gjendet në pjesën juglindore të saj.

Fjalët kyçe: Kalaja, Vushtrri, Trashëgimi Kulturore

Vlerëso15 vlerësime mes 4.6

Komentet (1)

  • zxzfzxf(para 3 viteve)

    Shum e bukur qenka

    9 vlerësime mes 4.22

photo
mbrapa

Ngjarjet e ardhshme