Festivali Rajonal Vjeshtor

E Premte, 25 Nëntor 2011, 09:00, @ Zona Turistike e Dukagjinit / Alpeve Shqiptare

Festoni vjeshtën këtë vit duke përjetuar llojllojshmëri të ushqimeve sezonale,lojrave e zejeve!

Aty do të prezentohet llojllojshmëri aktivitetesh, Panairi i artizanateve, Festivali i gështenjave, Panairi i mollës, Ekspozita e

punëdorës, Ushqim dhe pije tradicionale,Bjeshkatari.

Për më shumë informacione ju lutem kontaktoni zt. Kujtim Rrahmani nga OJQ Arteza në Email: arteza2001@yahoo.com ose kujt.rrahmani@gmail.com

25 Nentor 2011 - E Premte

09:00 Nisja nga Prishtina1 (vendtakimi) – parkingu te sheshi 21

11:00 Arritja në Gjakovë – “Qarshija e Jupave” Qarshija e Vjetër

11:00-12:30 Vizita e Panairit të Artizanateve (Zejtarët nga Peja dhe Gjakova, punëdore tradicionale,bizneset lokale, bizneset familjare)

12:30 Nisja nga Gjakova

13:00 Arritja në Komunën e Deçanit, tek “Kulla Mazrekaj” në fshatin Dranoc

13:00-14:30 Vizita e festivalit të Geshtënjave (Program artistik, përgaditja tradicionale e gështënjave,Vere, bire, raki)

14:30 Nisja nga Komuna e Deçanit, nga fshati Dranoc

15:30 Aritja në Istog – Muzeu Qytetit

15:30-16:30 Vizitë në ekspozitën e veshjeve të Podgurit dhe Panairit të Mollës (Variacione te prodhimeve nga molla, pune dore te grave dhe veshje traditionale te gruas nga Podguri- sfi late e veshjeve

tradicionale)

16:30 Nisja nga Istogu

18:30 Arritja në Prishtinë

1 Transporti I organizuar me nje autobus me 55 ulese, per rezervime mund te kontaktoni ne: 045 56 30 57

________________________________________

26 Nëntor 2011 – E Shtunë

09:00 Nisja nga Prishtina2 (vendtakimi) – parkingu te sheshi 21

11:00 Arritja në Pejë – Pazari i vjetër

11:00 – 12:30 Vizita e Panairit të Artizanateve (Zejtarët nga Peja dhe Gjakova, Ushqim tradicional, Bizneset lokale, bizneset familjare dhe ekspozita)

12:30 Nisja nga Peja

13:00 Arritja në Komunën e Deçanit, tek “Kulla Mazrekaj” në fshatin Dranoc

13:00-14:30 Vizita e festivalit të Gështenjave (Program artistik, përgaditja tradicionale e gështënjave, Verë, birrë, raki)

14:30 Nisja nga Komuna e Deçanit, nga fshati Dranoc

15:00 Arritja në Klinë

15:00-16:00 Vizita e panairit të punimeve artizanale të grave tek Shtepia e Kulturës (Punime artizanale të grave, ushqim tradicional)

16:00 Nisja nga Klina

18:00 Arritja në Prishtinë

2 Transporti I organizuar me nje autobus me 55 ulese, per rezervime

mund te kontaktoni ne: 045 56 30

____________________________________

27 Nëntor 2011- E Dielë

07:00 Nisja nga Prishtina3 (vend takimi) – parkingu te sheshi 21

09:00 Arritja ne Junik

09:00 Nisja për në Bjeshkët e Junikut (Transporti i organizuar)

10:30-12:00 Arritja në Bjeshkët e Junikut4 – 1700m Lartësi (Jeta tradicionale e barinjëve në bjeshkë, ushqim dhe pije të nxehta tradicionale në kasolla bjeshkatare)

12:00–14:00 Bjeshkatari (ecje malore) – Tek Liqejt e Gjeravicës, 2320 -2360 m lartësi (Udhërrëfyes,anëtarë të shoqatave të bjeshkatarisë nga regjioni)

16:30 Kthimi në Junik

16:45 Nisja nga Juniku

18:45 Arritja në Prishtinë

3 Transporti I organizuar me nje autobus me 55 ulese, per rezervime

mund te kontaktoni ne: 045 56 30 57

4 Luteni që te jeni të përgaditur me veshje të përshtatëshme të sezonit– (p.sh.. xhaketë shiu, mbathje të përshtatshme për ecje malore, etj)

Fjalët kyçe: Festival

Vlerëso0 vlerësime mes 0

Nuk ka asnjë koment


photo
mbrapa

Ngjarjet e ardhshme